Koppeling eigen website met Zorgzaam010

Veel maatschappelijke organisaties maken gebruik van Zorgzaam010. Ze plaatsen vragen en/of aanbod. Vaak zetten ze deze vragen en aanbod ook op hun eigen site. Dat kan simpeler, makkelijker en beter en hiervoor zijn diverse mogelijkheden

Link

Elke organisatie die een profiel heeft aangemaakt het matchingsplatform Zorgzaam010 kan op de eigen website linken naar dit profiel. Het organisatieprofiel bestaat uit de contactgegevens en beschrijving met daaronder tabbladen voor:

 • vragen
 • aanbod
 • cursusaanbod

Enkel de actuele (openstaande) vragen, aanbod en cursusaanbod worden getoond. Zijn die er niet dan wordt het betreffende tabblad weggelaten. De link naar het organisatieprofiel is standaard www.zorgzaam010.nl/organisatie-profiel/naam-organisatie. Voorbeeld: www.zorgzaam010.nl/organisatie-profiel/unie-van-vrijwilligers-rotterdam

Widget

Een widget werkt als een 'raam' waarmee je op een andere website, bijvoorbeeld die van een maatschappelijke organisatie, naar een gedeelte van het voorelkaar-platform 'kijkt'. Welk gedeelte dit is, kan worden ingesteld. Voorbeelden:

 • vragen van de eigen organisatie
 • aanbod van de eigen organisatie
 • vragen uit een bepaalde plaats of buurt

Ook te bekijken via: https://vrijwilligerswinkel.nl/zorgzaam-010/

Een widget heeft een standaard lay-out. Kleuren van de linkjes en de knoppen kunnen worden aangepast aan de kleuren van de website van jouw organisatie zodat de widget past bij jullie eigen look&feel. 

Reageren op de vragen verloopt via het Zorgzaam010-platform. 

Voordelen van een widget:

 • Je plaatst de vragen maar 1x (op Zorgzaam010) en daarmee zijn ze zowel zichtbaar Zorgzaam010 als op de eigen website. Ook het beheer van de vragen hoeft maar op 1 plek geregeld te worden. 
 • Er wordt niet vergeten de vragen op Zorgzaam010 te plaatsen:
  • Completer profiel van de organisatie, dus duidelijker wat jullie doen en waar jullie voor staan
  • Vragen van de organisatie worden door meer mensen gezien (bezoekers van de eigen website en van Zorgzaam010). 
 • De widget t.w.v. €500,- wordt gratis aangeboden aan maatschappelijke organisaties door Zorgzaam010.

Download hier het document over de widget: Bijlage Z010 kennisbank widget.pdf

API

Naast een widget en het plaatsen van een link is het ook mogelijk om een API te installeren. Hierbij koppel je ook jouw eigen website aan Zorgzaam010. 

Een API vereist wel een stuk meer technische kennis dan een widget. Er is dan ook een webdeveloper nodig om te koppeling tussen jouw website en die van Zorgzaam010 te maken. Je kan bij een API wel een aantal dingen extra in vergelijking met een widget: 

 1. Zelf de vormgeving bepalen,
 2. De vacatures gebruiken op een sociale kaart
 3. Vacatures los weergeven op een nieuwspagina of prikbord
 4. De vacatures weergeven in een app


Voor meer informatie over Zorgzaam010 widgets of API's voor jouw organisatie kan je contact opnemen met info@zorgzaam010.nl